Geschiedenis Shaolin Temple

Shaolin Kungfu is een vechtkunst welke ongeveer 1500 jaar geleden is ontstaan in de Shaolin Tempel. De Shaolin tempel is gelegen in China vlakbij de stad Dengfeng in de Henan provincie.

Het ontstaan van Shaolin Kungfu begon kort nadat de eerste Shaolin tempel werd gebouwd in opdracht van de keizer Xiaowen van de Noordelijke Wei dynastie. Het klooster werd rond het jaar 495 gebouwd ter ere van een Indiase monnik Batuo. Batuo predikte het Boeddhisme in China en werd de oprichter en eerste Shaolin Abbot van de Shaolin Tempel.

Shaolin Dierstijlen

De monniken werden fysiek sterker en ontwikkelden de basis oefeningen verder uit. De Shaolin monniken bestudeerde en imiteerde bewegingen van dieren en op deze manier ontstonden de eerste dierenstijlen. De eerste vijf dierenstijlen waren: - Tijger
- Kraanvogel
- Luipaard
- Draak
- Slang

Wat opvalt, is de draak. Dit is het enige dier dat niet in het echt heeft bestaan maar slechts een mythisch wezen is. De draak heeft van oudsher een grote rol gespeeld in de Chinese cultuur. Als je goed kijkt naar de draak zie je dat deze bestaat uit een combinatie van andere dieren.